Harmadik Évad 5. rész

.:: Zoe szemszöge ::.

- Cöcöcö. Már milyen rég ott hagytam a szakmát. Több mint négy éve, de lehet hogy öt is. Szóval jobban szeretem a rendős megszólítást, Paul. - mentem a lehető legközelebb hozzá.
- Viccelsz velem, puhány lettél mint a többi rendőr. Most már így értéktelen vagy.
- Hidd el jobb vagyok mint te. - mondtam miközben figyeltem a körülöttem állókat, nehogy egy rossz mozdulatot tegyenek.
- Még fegyvered sincs, meg minek takarod az arcod? - kérdezte utalva a sálra.
- Szeretem. - vontam meg a vállam.
- Hát a szeretetből nem lehet megélni.
- De abból sem, ha a fejedhez fognak egy fegyvert. - mondtam majd a kabátom takarásából előrántottam egyet, közben meg a kedvenc kabátom a földön landolt.
- Nézzenek oda a kis Pettershon lány mit nem tud. Régen a zsetonokkal meg a kártyákkal bánt ilyen jól. - mondta miközben el tolta a fejétől a fegyvert.
- Csak itt egy kicsit jóval több forog kockán mint a győzelem.
- Igazad van az életed. - mosolygott Paul.
- Helyesbítek a tied?
- Egyedül vagy, nincs veled a lábtörlő. Nincs veled senki. Egy a 10 ellen. Semmi esélyed.
- Mert szerinted egyedül jövök egy hatalmas gyár épületben, hogy a Los Angeles-i maffia vezéreit elkapjam. Két okból nem csinálom. Az egyik, hogy túl sok papír munka van vele. A másik meg ne csak én ússzak dicsfényben más is kapjon belőle.
- Semmit nem változtál. Még mindig azt hiszed, hogy egyedül meg tudod váltani a világot. Pedig most már egyre kisebb az erőd. 
- Nem tudom ki nem tud úgy kilépni, hogy ne eresszenek a kopasz fejébe 20 golyót. Te vagy a gyenge.
- Szerinted, ha a város kedvenc kis nyomozócskájának a fejét vinném ki akkor nem bántanának.
- Vagy gondolj bele. - kezdetem el mutogatni - Tételezzük fel, hogy megölsz.
- Nem tételezzük, hanem meg is teszem.
- Jó akkor megölsz. Nem fognak megölni, meg bosszulni a halálom?
- Nem.
- Tudom hogy hülye vagy, de, hogy ennyire. - temettem a bal kezembe az arcom.
- Mit mondtál? - akadt ki.
Mivel teljesen arra volt koncentrálva, hogy az egóján csorba ezt így kihasználtam az alkalmat. A jobb körmeim a nyakába mélyesztettem. Ilyenkor sajnálom, hogy tegnap lemondtam a manikűröst, akkor élesebbek lettek volna. Hörögve vette a levegőt. Amikor a társai megindultak, hogy elkapjanak előrántottam a fegyvert és lőttem egyet, véletlen szerűen. Az egyik kezét találtam el.
Nem figyeltem. Bal oldalamba mélyesztett egy kést. Ahogy megéreztem elengedtem a nyakát. Louis-nak felmutattam a tenyerem. Nehogy valamit tegyen. Még valameddig bírom.
- Szóval Zoe, hogy is volt az előbb? - kérdezte - Ki fog meghalni? - kérdezte.
- Te. - szuszogtam. Alig kaptam levegőt.
Megfogtam a fegyvert és a mellkasára irányítottam. Mielőtt valamit lépni tudott volna meghúztam a ravaszt. Mint a céltábláknál pont középen. Tökéletes. Ötös leülhet.
- Véged ribanc. - szólalt fel valaki hátul, majd halottam ahogy felhúzza a fegyvert, majd elsüti a ravaszt.
Pillanatok alatt történt mindent. Mex hirtelen kiugrott a helyéről, majd fellökőt. A golyót nem éreztem, ő kapta. Nem tudtam magam megtartani ahogy eldőltem először a kés ment egyre beljebb bennem, majd hirtelen a fejem csapódott neki a betonnak.
Lepörgött a szemem előtt az életem. Amikor kicsi voltam és makacs. Anyáéknak csak bajt okoztam. Egy igazi ördög voltam. Majd amikor először megyek óvóba. Nem barátkoztam senkivel egyedül voltam. Az iskolába is egyedül üldögéltem és nézegettem a könyvet. Tanulni nem tanultam. Majd jött a középiskolába. Ott már szóba álltak velem, de csak azért, mert kocsim volt és furikázzam őket. Majd elszöktem. Éltem a vad életet. Megtaláltam Alex-et. Végre egy társat. Jazzy ott volt, de mégse. Minden városban megfordultam. Nem barátokat, ellenségeket szereztem. Jazzy meg jött utánam. Nem foglalkoztam vele. Amikor meg visszajöttem Los Angeles-be találkoztam Louis-sal. Minden közös pillanat leperget a szemem előtt. Az első találkozás, az első csók. Amikor kijelentette, hogy rendőrt farag belőlem. Majd a közös esték. Eljegyzés. Esküvő, nászút. A fiúk meg apa. Lucas és Soffy. Minden boldog pillanat. 
Majd a nagy sötétség. Itt, a vége a történtnek. Minden sötét és békés. Csend honolt. Nem hallottam semmit. Nyugtató csend. Eljött a pihenés, asszem itt a vég. Jó volt az élet amíg tartott. Viszlát élet. Jó volt. Üdv pokol, hisz én csak oda kerülhetek, egy bűnöző vagyok, még embert is öltem, most először és utoljára. Vér tapadt a kezemhez. Egy senki házi, aki senki nem szeretett és csak bajt csinált. Legalább a világnak jobb lesz, ha én meghalok. Legalább valami jót tettem az egész életembe. Azt, hogy meghaltam. Jobb lesz minden, ha én nem zavarom a vizet. Viszlát örökre.

4 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Mi az ISTEN????? Gyerekek mi volt ez a végén? ZOE, LÉLEGEZZ, NE HALJ MEG!!! ZOE!!!!!! Most azonnal kérem a folytatást, mert itt abbahagyni nagyobb bűn mint amiket Zoe valaha elkövetett!
    Rose King

    VálaszTörlés
  2. MIIIIIIII????? NEM! ZOE NEM HAT MEG! TUDOM, HOGY NEM! NEM LEHET IGY VEGE! NEM!!!!!! DX MOST AZONNAL KOVETELEM A FOLYATATST, VAGY NEM ZOE FOG MEGHALNI, HANEM AKIT ELTALALOKAZZAL A VAZAVAL AMIT MINDJART ELHAJITOK DUHOMBEN!!!! NEM HALT MEG! NEM!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Most szemét leszek de piszok jókat bevetten ezen a kommenteken. Feldobtátok a napomat. Renáta, de ölj meg senkit.
    A folytatás meg egy hét múlva lesz

    VálaszTörlés
  4. MI?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Legyen lécci hamarabb rész *-* (kiskutya fej)
    haldokló lányod és gazdid :)

    VálaszTörlés