Második Évad 23. rész

.:: Jazz szemszöge ::.

Be kell ma ugranom Zoe-hoz a forgatásra, utána intézkednem kell az ügyben, amit ki találtak és jönni fog egy ház néző is. Azt is el kell intéznem. Nah meg Tyler meglepetését is ki kell most már deríteni. De első Fanta és a reggelije nekem meg a ruhám.
- Jó reggelt angyalka! - köszönt Tyler, a házigazdám.
- Köszi. Van kedved benézni velem a forgatásra? - kérdeztem meg, mert nem sok kedvem van mindenhova egyedül menni.
- Persze, megtisztelő művész nő. - kacsintott.
- Eszelős. - mondtam és beleharaptam egy almába, ami igazán zamatos volt. Fanta-nak is adtunk eleséget. Aztán elindultunk mind a hárman a forgatásom helyszínére. Nagyon szépen alakulnak.
- Jó lesz! - mondta Zayn.
- Szerintem is! - mondtam a lépcsőn bejövet. - Gratulálok mindenkinek. Zoe, veled beszédem van. Remélem be van jelölve aminek be kell, mert mindjárt oda kell rebegnem.
- Igen, be van. De őt meg miért hoztad magaddal? És Bleake hívott, hogy nem állsz vele szóba. Már megint mibe keveredtél. Ő vitt bele? - mérlegelte Tylert, aki a régiekkel beszélhetett.
- Mert magammal hoztam, mondtam, hogy benézek és ő is jött, mert már régen járt itt. Bleake és a köztem lévő konfliktushoz meg semmi közöd nincs és nem szándékozom a lépéseimet veled megosztani. Nem keveredtem semmibe, csak megvédem magamtól. Tylert pedig ne vádold!
- Jó. Bocs. Tessék, itt van minden amivel végeztünk. - mondta és átadta a katalógusokat.
- Köszönöm, már is intézem. Zayn! - mikor kimondtam, mindenki egy emberként rám nézett szép nem szólíthatom meg a munkatársam. Ő is meg volt lepve. - Jó munkát végzel. - mondtam és elindultam a lépcső irányába. Tyler utánam jött.
- Ez gyors volt! - mondta, mikor a kocsihoz mentünk.
- Igen. - én is válaszoltam neki , persze csak egyszerűen. Elintéztük az esküvővel kapcsolatos dolgokat, utána elmentünk enni valamit, mikor ezzel is megvoltunk mentünk a ház nézőhöz. Szemmel láthatólag tetszik neki a régi otthonom. Remélem mi hamarább meg is veszi. Bleake-t hívtam, de nem vette fel, ezért az anyukájánál hagytam neki egy üzenetet, hogy a ház vételére komoly kilátások vannak, ha van további fejlemény majd jelzem.  A nap további részében kimentünk játszani Fantával a parkba, utána az állatkertbe kötöttünk ki. Tehát nyugisan el telt a nap.

.:. Zoe, Louis esküvője előtt 3 nappal .:.

- Ébresztő! - szólalt meg egy tompa hang - Jazmine! El kell menned a ruháért. - egyre élesebb volt. 
- Igen. Kellek. - mondtam és erőt vettem magamon. Április 3.-e van. Három nap van a várva várt esküvőig és mindent nekem kell intézni. Bleake-el egyáltalán nem beszéltem már kb 5 és fél hónapja ha nem több, sikerült eladni a házat, de én még mindig Tyler-nél lakom Fantával. Kiderült a nagy meglepetés is és valóban az volt. De egy cseppet sem bántam. Zoe, mindent az utolsó percre hagyott intézni, én napi beszélgetésben vagyok a fodrásszal, a ruhással, a helyszínnel, a tortással, a kajással és stb. Kezdek kibukni, nem beszélve a mai lány búcsúról. Na meg arról, hogy nekem Zayn-nel kellett egyeztetnem, mert ő Louis tanúja és a fiú búcsút ő intézi. A pasas sem jelenkezet olyan gyakran. Leszámítva, hogy már csak szinte Tyler-rel és Zoe-val beszélhetek, mert mindenki mástól el vagyok tiltva, de kész a tökéletes tervem. Az esküvő után véghez is viszem. A film forgatással is kész vagyunk, mármint felvettünk minden jelenetet most a technikusok dolgoznak némi apróságokon.  
- Tyler, majd jövök. De asszem megint rohanás van. - mondtam és kivágódtam az ajtón. Ő utánam lépet.
- Lakás kulcs. Légy jó! - nyomta a kezembe, mosolygott egyet, majd be ment. Én a kocsihoz mentem, és indultam a ruháért. Csak a telefon megzavart.
- Igen? - vettem fel.
- Szia, kislány. Csak azért hívlak, hogy Zoe esküvőjén nem leszel ott. Ha elmész. Az esküvő vérben úszik majd és a mai lány búcsún sem leszel ott. Ha bármi rosszat csinálsz ő halott. - tette le a telefont. Tehát a "kedves barátom". Ezek szerint nem várunk az esküvő végeztéig, hanem 3 napom van elintézni a rossz fiút, de valóban így nem mehetek el este a lány búcsúra. Majd mikor mindent előkészítettem lelépek és hagyok egy levelet ott.
Mikor oda értem Zoe írt valamit.
- Halihó! Ruha házhoz szállítás. - mondtam közben ásítottam egyet.
- Ez a szállító igencsak álmos, de köszönöm. - mondta és megölelt.
- Nincs mit, mit írsz?
- A beszédemet az esküvőre, csak sehogy sem tartok.
- Értem. És Louis?
- Ő is azt írja, de tuti kész van már vele. - mondta.
- Akarod, hogy segítsek? - kérdeztem meg mert hát annyi volt a lapon: " Kedves Louis!".
- Nem, ezt nekem kell megírni, csak nem tudom, hogy csináljam. De ez a "Kedves Louis!" olyan snassz. - mondta és kitépte a lapot, a földön már rengeteg lap hevert.
- Zoe, nem késő megírni még azt a beszédet, van rá 3 napod. De mi lenne, ha úgy csinálnád, amilyen vagy. Nem akarnád, hogy más legyen, hanem csak olyan amilyen te vagy. Csodás. - mondtam, mire elhúzta a száját, már megint mi rosszat mondtam?
- Nem megy. Nem tudom megírni. Louis meg ír egy tökéleteset, amivel már rég kész van. - mondta.
- Na ide figyelj! A beszéd minden pár életét, akik összeakarják kötni magukat egymással örökre megnehezíti, de nem értem miért fújjátok fel. Úgy is tökéletes lesz, mert amit ti elmondotok a beszédben a másiknak már rég tudjátok. Tudjátok a törődést, az odaadást, a szeretetet mindent. Zoe, de most emeld fel a segged! Mert szoláriumba kell menned fél órán belül. - mondtam és kezdtem ruhát keresni neki.
- Ez nem ér! Mióta te vagy az okos és bölcs? - akadt egy kicsit ki.
- Amióta el jött az a nap. - válaszoltam egyszerűen, miközben hozzádobtam egy felsőt.
- Akkor jó, mert nem jött el még az a nap.
- Vagy annyira elment az eszed, hogy nem vetted észre azt a napod. De most öltözz! - adtam a kezébe mindent.
- Jazzy! - állított meg, amikor kifele tartottam a szobából.
- Hm.
- Köszönöm!
- Majd később fizetsz. - kacsintottam és kimentem - tíz perc alatt elkészült én kiraktam a szépség szalonnál, aztán elmentem bevásárolni estére, mikor végeztem visszamentem érte.
- Megkérhetlek valamire? - érdeklődött a nővérkém.
- Igen?
- Megtudnád, hogy Louis hol tart a beszédével.
- Igen, de ez drága lesz. - mondtam és adtam neki egy puszit. - Na jó. Én most haza viszlek, de szenvedsz a beszédeddel, amit feltételezem az esküvő napján írsz meg vagy improvizálsz, de ez lényegtelen. Én pedig elrobogok megbeszélni valakivel valamit. - mondtam.
- Mi ez a titkolózás? - nézet rám gyanúsan.
- Zoe, neked árt a munkád, semmi. Csak személyes ügy.
- Ohh, értem. - válaszolt, én pedig már úgy hazudok, mintha könyvből olvasnám. Miután kitettem Zoe-t fel hívtam a pasit.
- Na jó, este 8 a parkban ne késs. - tettem le a telefont. Nem tudom, hogy eljön-e, de remélem. De most hívjuk Zayn-t.
- Szia, munka ügybe hívlak. Szóval, Louis hogy halad a beszéddel? - tértem a lényegre.
- Szia, nem meglepő, hogy ezért hívsz. Louis remekül halad a beszéd azon részével, hogy fogalma sincs, mi legyen benne.
- Remek. Akkor mit szólnál egy kis akcióhoz?
- Mire gondolsz? - kérdezett vissza.
- Egyszerű, segítünk megírni nekik a beszédet. - mondtam sejtelmes hangon.
- Érdekel.
- Azt csináljuk... - kezdtem ecsetelni - és mindezt felvesszük. - mondtam ki a végszót.
- Szerintem ki lesznek akadva, de nagyon szuper. Este találkozunk, mit szólsz nálam?
- Nem, én mondom meg hol és mikor. Legyetek éjfélre a sétány melletti bárba. Tyler-rel elintézzük a bejutást.
- Oké.
- Akkor szia. - tettem le a telefont. Utána Tyler-rel közöltem, hogy mi a dolga, aki ment is intézkedni én meg, elmentem a parkba egy kicsit levegőzni. 
Mikor annyi volt az idő, hogy indulnom kellett a lány búcsú helyszínét beállítani, pont esni kezdet. Nem volt nálam esernyő, így a kocsihoz siethettem.  Gyorsan Zoe-nál voltam és az emeletről el zavartam mindenkit. a lépcsőre egy hatalmas "Behatolni TILOS" táblát függesztettem ki. Zoe-t elküldtem fodrászhoz. Alex vele ment. Mex nekem segített és a csirke is láb alatt volt. Louis Zayn-nél tanyázott. Én meg elkezdtem a munkát, először is kitakarítottam, utána porszívóztam és elpakoltam. Utána illatosítottam. Készítettem pár jó filmet. Felelsz vagy Mersz játékot, meg ilyesmiket. Dekorációkat helyeztem el. Vittem fel csokit, piát, édességeket a kis hűtőbe és persze sós nasikat. Valamint egy másik örök darabot, vízipipát. amikor ezzel meg voltam kiraktam az egyik ajándékot, amit kizárólag Zoe kap. Utána lementem csinálni valami kaját neki a szendvicsek mellé és egy kis sütit. Még a konyha is megúszta. Majd ismét felrohantam és meg írtam a levelet. 
" Zoe,
Azért írok mert elszakadt a madzag és most a boltba kellet elmennem hogy megjavítsák, de te ne aggódj mert az a madzag csak egy pillér a frizsider alsó részében. Egyébként tojást is vettem. Ha valami a szemedbe megy. Csörgess csak meg és én majd unikornis szárnyon hozzád vágtatok. Sajnálom, hogy most a messzi óceánban hallat fogok ha egy szép nagyot kerestem majd írok egy táviratot, hogy a ódivatú halacska már nem lélegzik, de az óvni való  álmait ott egy jeges maci őrzi.
Puszi: Jazzyke "
Remélem rájön, hogy a levélbe egy másik üzenet van. Mikor végeztem ezzel leléptem és elmentem haza, ahol Tyler várt már.
- Na akkor avas bele mindenbe.
- Rendben. - elkezdtem mondani a dolgokat, utána felrohantam egy bőr szerelést felvenni. - Jó leszek így? - mondtam, amikor végeztem.
- Dögös.... vagyis... Igen jó lesz. - hebegett Tyler. Én csak mosolyogtam majd éjszakai vadászatra indultam. Vittem magammal tört, dobó csillagot, puskát.
- Helló nagy fiú! - mondtam, amikor valaki a parkban közelebb lépet hozzám.
- Mit akarsz?
- Megtudni hogy kivagy. - mondtam és szép lassan szembefordultam vele, és magamhoz rántottam. Belenéztem a szemeibe, megijedtem. Minden képbe került. A kirakót kiraktam.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon nagyon jó!! Imádom! És pont itt abba hagyni vétek. Várom már a folytatást.
    XOXO Kis Vilmos és anyja.

    VálaszTörlés
  2. Istenem család... és igen pont itt ;) Te pedig neveld meg, a te lányod :DD

    VálaszTörlés